Nieuws

Dollevoet kiest voor groen met nieuwe bedrijfswagens

De IVECO Stralis op vloeibaar aardgas(LNG) of vloeibaar biogas (LBG) is de truck die op dit moment voorop loopt op aardgastechnologie. Ad Dollevoet B.V. wil aan haar klanten laten zien dat groen en logistiek goed hand in hand kunnen gaan. De keuze voor Iveco is dan ook een bewuste keuze om ervoor te zorgen dat de koers wordt uitgezet naar een groene vloot binnen Ad Dollevoet B.V

 


Dollevoet kiest voor nieuwe zuinige bedrijfswagens na fuel duel

Eerder dit jaar testte Ad Dollevoet B.V. de nieuwe Mercedes-Benz motoren van de tweede generatie tijdens een Fuel Duel. Een week lang reden verschillende chauffeurs op de Actros. Met gemiddeld 1 op 4,4 deed de Actros met nieuwste motor het bijzonder goed. Ten opzichte van zijn voorganger met de Predictive Powertrain Control is hij 4 procent zuiniger. De chauffeurs zijn erg tevreden over de Actros. We hebben gekozen voor verschillende cabine-uitvoeringen met alles erop en eraan. Dat zorgt voor een prettige werk- en leefomgeving waardoor ook de kwaliteit naar chauffeurs gewaarborgd is.

 


Ad Dollevoet B.V. viert jubilea medewerkers

De kernwaarden betrouwbaar, flexibel en klantgericht herken je direct in alle medewerkers van Ad Dollevoet B.V. Voor Ad Dollevoet BV staat kwaliteit voorop zowel naar de klant als naar de medewerkers. Dit komt dan ook terug in de vele dienstjaren van de medewerkers die kenmerkend zijn voor onze organisatie. Met trots feliciteren we onze medewerkers met respectievelijk 25, 35 en 40 jarige dienstverband en hebben we dit met hun uitgebreid gevierd.

 


Ad Dollevoet B.V. stimuleert veiligheid met deelname SBS 6 aflevering de gevaarlijkste wegen van Nederland 

Veiligheid staat bij Ad Dollevoet BV hoog in het vaandel. Vandaar dat Ad Dollevoet B.V. graag deelnam aan een SBS6 aflevering van de gevaarlijkste wegen van Nederland. Hierin laat Ad Dollevoet B.V. zien dat alle deelnemers aan het verkeer actief moeten blijven en gericht moeten zijn om veilig deel te nemen in het verkeer. Afleiding zorgt ervoor dat veiligheid in het gedrang komt en voor de chauffeurs is dit van het allergrootste belang. Trots zijn we dan ook op de positieve bijdrage aan het programma.


Wij hebben nieuwe bedrijfswagens aangeschaft 

Met trots presenteren wij onze nieuwste aanwinst 2x de Mercedes Actros voor onze dienstverlening binnen Dollevoet special logistics. Hiermee leveren we zowel nationaal als internationaal added value aan logistiek.


Ad Dollevoet B.V. wint de jaarlijkse Palletways prijs


 

De groep bestaat uit de meer dan 300 members die gezamenlijk zorgen voor palletdistributie in Europa. Deze zomer werd Ad Dollevoet B.V. uitgeroepen tot meest betrouwbare en succesvolle partner. De gemeten leveringsbetrouwbaarheid bestaat uit het op tijd ophalen en afleveren van vracht, de juiste staat van de goederen tijdens en na transport, levering op correct afleveradres en de terugkoppeling van aflevergegevens (p.o.d.) in het track en trace systeem.

Het was de eerste keer in de geschiedenis dat een Nederlandse member de felbegeerde award in ontvangst mocht nemen. Een prijs die bevestigt dat de kernwaarden betrouwbaar, flexibel en klantgericht iedere dag in praktijk tot uiting worden gebracht.
Wij zijn verhuisd

 

Ad Dollevoet B.V. heeft haar hoofdkantoor verplaatst van Rosmalen naar Oss.

Het pand zelf omhelst 10.000 m2 vloeroppervlak, wat het totaal aantal vierkante meters laat groeien naar ruim 22.000 m2. De invoer van een nieuw, geavanceerd automatiseringssysteem zorgt voor een breder aanbod van warehousediensten. Daarnaast zorgt het voor een efficiëntere werkwijze en versterkt het de grip op kwaliteitsbewaking. Het wagenpark is afgelopen januari uitgebreid met 7 nieuwe vrachtauto's en 2 busjes. De totale vloot komt daarmee op 52 stuks.

Er is voor Oss gekozen omdat het centraal gelegen is ten opzichte van de havens, de Vlaamse Ruit en het Ruhrgebied. Ook de bereikbaarheid van Oss is aanzienlijk verbeterd door recente aanpassingen van de infrastructuur aan de A2 en A50.

'We hebben specifiek voor dit pand gekozen omdat we hier de kernwaarden betrouwbaar, flexibel en klantgericht centraal kunnen blijven stellen. Zo hebben we hier ook de mogelijkheid om onze diensten transport, distributie en warehousing onder één dak aan te bieden. Een groot voordeel voor klanten die één aanspreekpunt zoeken voor hun logistieke processen. De vestiging op bedrijventerrein De Kruisstraat te Rosmalen blijft overigens operationeel en zal zich toespitsen op logistieke support voor keyaccounts', aldus mede-eigenaar Sebastiaan Dollevoet.

Dollevoet verwacht dat ze de toenemende vraag naar logistieke support hiermee weer aan kunnen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en service. Ook kan de vraag naar vernieuwde warehouse-oplossingen nu met vertrouwen worden ingevuld.

Met de komst van Ad Dollevoet kan Oss meer gestalte geven aan haar ambitie om zich verder te profileren als logistiek centrum voor Zuidoost-Nederland.

Ons nieuwe adres:
Grevelingenmeer 9-15
5347 JP OSS


Dollevoet betrekt energie van de zon

 

De nieuwe hal van transportbedrijf Ad Dollevoet krijgt een dak geheel bekleed met zonnecellen. Niet om het geld, maar voor het milieu. Ad Dollevoet draagt het milieu een warm hart toe, zegt hij. Zo'n 450.000 euro heeft de directeur/oprichter van Ad Dollevoet expeditie en transport uitgetrokken om het dak van een nieuwe bedrijfshal te voorzien van een dakbedekking met zonnecellen. Volgens Dick Groeneweg van Weka Daksystemen uit het Zuid-Hollandse Giessenburg dat het dak aanlegt, is de Rosmalense transporteur daarmee een van de voorlopers in Nederland. "Wij hebben nu op 20 plekken dakbedekking met geïntegreerde zonnecellen gelegd, maar dit is ons grootste project", aldus de verkoopmanager. Het duurt een jaar of dertien voordat Dollevoet de investering heeft terugverdiend. "Met subsidie is dat 7 à 8 jaar", aldus Groeneweg. Dollevoet had er geen computer voor nodig om uit te rekenen in welk tijdsbestek hij de investering denkt terug te verdienen. "Jaarlijks stijgen de kosten van energie, netwerkkosten allerlei heffingen met 8 à 9 procent. Binnen een paar jaar word je ook afgerekend op de uitstoot van CO2. Dit dak levert besparing op de CO2-uitstoot van 200 ton per jaar op." Dollevoet vindt het niet meer dan normaal dat hij bijna een half miljoen uittrekt voor het zonnecellendak. "Ik ben mijn hele leven al bezig met het milieu. Nooit is er hier ook maar één druppeltje olie de grond in gevloeid. Zoals de mensheid nu doorgaat met het gebruik van energie, dat kan niet. Daar moet verandering in komen", zegt de 68-jarige transporteur.

Los van de subsidie koos hij hiervoor. Hoeveel subsidie hij krijgt, weet hij niet. En dat in een tijd dat het transport een van de zwaarst getroffen branches is door de economische crisis. "Daar rollen wij aardig doorheen. We hebben vaste klanten waarvoor we de opslag en distributie regelen. Gelukkig vervoeren we geen bouwmaterialen. We hebben bedrijven met een goede continuïteit."

Dollevoet heeft zo'n 15 huurders voor zijn 10.000 m2 aan opslagruimte verdeeld over vier locaties op het bedrijventerrein Kruisstraat. Voor de Technische Unie verzorgt Dollevoet al 35 jaar de opslag en distributie naar installatieen elektrotechnische bedrijven. "We rijden elke dag tien routes in de regio Noord-Oost Brabant voor de Technische Unie." Voor de uitbreiding van de opslag voor de Technische Unie bouwt Dollevoet momenteel de hal waar de zonnecelbedekking op ligt.

Over twee weken is het dak klaar en voorzien de zonnecellen twee hallen inclusief het kantoor het hele jaar door van energie. Volgens Groeneweg gaat het dak 30 à 40 jaar mee. "Er zit 20 jaar garantie op dat het dak minimaal 50 kilo­wattuur per vierkante meter per jaar levert." Onderhoud heeft het dak nauwelijks nodig. Jaarlijks een schoonmaakbeurt is alles.

Op 15-jarige leeftijd begon Dollevoet het transportbedrijf op het boerenbedrijf waar hij werd geboren. Zoals vele collega's met paard en kar. Dollevoet voerde destijds veel ritten uit voor Van Gend & Loos. De paard en kar hebben plaatsgemaakt voor meer dan 50 vervoerseenheden, variërend van bestelbusjes tot vrachtwagens met oplegger.

Bron: Brabants Dagblad


Wij hebben nieuwe bedrijfswagens aangeschaft

2X Fiat Doblo Cargo 1.6 MJ basis

DAF FAN CF85.360 schuifzeilen combinatie

3x FA CF65.250 uit een serie van 7 met gesloten laadbak met laadklep

1 nieuwe trailer uit een serie van 3 stuks


Grip op Groei

Om te laten zien waar we als Dollevoet voor staan zijn met de uitrol en implementatie van de strategie 'Grip op Groei' gestart. De kernwaarden betrouwbaar, flexibel en klantgericht staan centraal in de roadmap voor komende jaren. Met veel nieuwe ruimte en de uitbreiding van het wagenpark zijn er nieuwe kansen gecreëerd. Het is ons er alles aan gelegen om bestaande en nieuwe klanten continu op een zorgvuldige wijze van dienst te zijn. Management, supervisors en medewerkers staan daar 100% voor garant.