In samenwerking met haar klant Elho Group een producent van diverse plastic bloempotten en andere tuinbenodigdheden, neemt Ad Dollevoet BV een spiksplinternieuw distributiecentrum op industrieterrein Vossenberg in Tilburg in gebruik. Dit 40.000 m2 grote gezamenlijke warehouse ligt op steenworp afstand van het hoofdkantoor van Elho Groep en heeft ruimte voor wel 75.000 pallets!

Al sinds de jaren ’90 voert Ad Dollevoet BV transport, opslag en overslag activiteiten uit voor Elho Groep, welke de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen. Om onze beider klanten zowel nu als in de toekomst hoogwaardige service te kunnen blijven bieden, was een nieuw (gezamenlijk) distributiecentrum een logische en strategische nieuwe stap. Beide bedrijven hebben de wens om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Dit onder andere door het gebruik van gerecycled plastic en nu dus ook door middel van dit nieuwe warehouse.

Het distributiecentrum is één van Europa’s meest circulaire gebouwen is ontworpen volgens de laatste duurzaamheidsnormen. Het nieuwe logistieke centrum is opgebouwd uit circulaire materialen zoals betonnen vloeren, LED-verlichting en zonnepanelen met het grootste energieopslagsysteem van Nederland! Het gebouw heeft zowel het BREEAM ‘Excellent’ als het WELL BUILDING Gold certificaat ontvangen.

Door de korte afstand tussen warehouse en productielocatie verminderen we eveneens interne vervoersbewegingen en reduceren we tegelijkertijd de gereden kilometers van deze bewegingen. Dit alles zorgt voor nóg minder CO2-uitstoot.